Site icon Erasmusgram

Almanya , St.Georgen Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Yaşları 6 ila 18 arasında değişen yaklaşık 30 çocuk okula gidiyor. 2006 yılında kurulan Freie schule Brigach, Schwarzwald-Baar bölgesindeki eğitim teklifini zenginleştiriyor, eğitim konsepti devlet okullarındaki müfredatların gereksinimlerini karşılıyor.

Eğitim çabalarımızın ana odak noktası, güçlü yanları ve becerileri olan bireysel çocuktur: öğrenciler karışık yaştaki bir grupta öğrenirler, çocuklar özgürlük ve sınırlar, bireysellik ve topluluk sunan demokrasiyi deneyimlerler.

Öğretmenlerin rolü tavsiye vermek, çocukları kendi öğrenme yollarında desteklemektir. Çocuklara bağımsız ve sorumluluk sahibi bir şekilde çalışmaları öğretilir:

 

öğretmenler her şeyi bilen bir otorite değil, çocukları öğrenme süreçlerinde destekleyen ve onlara eşlik eden kişilerdir.

Gönüllü faaliyetler: dersler sırasında yardım, gezilerde öğrencileri desteklemek, kişisel projeler başlatmak.

 

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, Villingen-Schwenningen’de (85.000 nüfuslu) diğer gençlerle ortak bir dairede kalacaklar, mutfak ve banyo ortaktır.

Gönüllüler yemek için aylık bir miktar para alırlar. Bölgesel hareketliliği sağlamak için gönüllüler, Schwarzwald-Baar bölgesinde, iş günlerinde saat 14:00’ten itibaren, hafta sonları ve resmi okul tatillerinde, komşu bölgelerde de geçerli olan toplu taşıma için aylık bir bilet alırlar.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Başlangıçta gönüllüyü ağırlamak, hak ve sorumlulukları netleştirmek için eğitimler verilecektir. Gönüllüler için düzenli olarak derinlemesine düşünme görüşmeleri gibi sürekli profesyonel destek vardır:

Çekirdek grubun dışından tarafsız bir kişi bu görüşmeleri yönetecektir. Ev sahibi ülkenin dilini öğrenmek için yerel yetişkin eğitim merkezinde haftalık dil eğitimi vardır. Gönüllü, Ulusal Ajansın Almanya’daki iki eğitimine katılacak ve Varışta Seminer ve Ara Eğitime katılacak.

 

 

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler eğitim çalışmalarına, özellikle de alternatif öğretim kavramına ilgi duymalıdır. Demokratik ve alternatif okulumuza ilgi duyan açık fikirli ve kırsal alanda yaşamaya açık bir kişi bekliyoruz.

 

Okulumuzda çocukların bağımsız ve sorumluluk sahibi bir şekilde öğrenmelerini destekliyoruz. Personelden ve gönüllülerden de aynısını bekliyoruz. Gönüllüler bir takımda çalışabilmeli ve kendi fikir ve projelerini ortaya çıkarmakla ilgilenmelidir.

 

 

Daha fazla bilgi ve nasıl başvurulacağı ile ilgili linke erişmek için tıklayınız

 

Resmi adresine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version