Site icon Erasmusgram

Almanya , Münih 4 Günlük Erasmus+ Seminer

Toplam 150 katılımcı yer alacaktır

Sustain-Mobility, Avrupa’daki Learning Mobility kurumlarının ve Programlarının işbirlikçi yaklaşımı aracılığıyla sağlanan kaliteye dayanan, Avrupa Öğrenme Hareketliliği Platformunun (EPLM) gençlik alanındaki dördüncü konferansıdır.

 

 

Konferans, AB programları Erasmus+ Gençlik ve Avrupa Dayanışma Programı Ulusal Ajansı (Almanya) JUGEND für Europa tarafından, gençlik ve diğer EPLM alanlarında Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi arasındaki Ortaklık ile işbirliği içinde ev sahipliği yapacaktır.

 

 

Konferansın amacı nedir?

Gençlik çalışması uygulaması, araştırma, politika ve gençler, öğrenme hareketliliği faaliyetlerinin kalitesini artırmak için EPLM aracılığıyla birlikte çalışmaktadır.

 

Aynı zamanda sürdürülebilirlik, öğrenme hareketliliği için çevresel, sosyokültürel ve ekonomik boyutları (ve daha fazlasını) kapsayan temel değerlendirme alanlarından biri haline geldi.

 

 

Konu, gençlerin artan iklim değişikliği endişeleri nedeniyle önem kazandı. Erasmus+ ve European Solidarity Corps’un dört temel öncelik alanından biri olarak dahil edilmiştir.

Öğrenim hareketliliğinin Avrupa gençlik çalışmaları alanındaki temel pedagojik araçlardan biri olduğunu görerek, şimdi soru şu: öğrenme hareketlilikleri öncesinde, sırasında ve sonrasında daha sürdürülebilir süreçlerin nasıl sağlanacağı?

Gençlik alanındaki pek çok tartışma sürdürülebilirliğin çevresel (veya “yeşil”) yönüne odaklanırken, üç yönü arasında bağlantılar kurmak ve bunların birbirlerini nasıl etkilediklerini ve birbirlerine nasıl bağımlı olduklarını anlamak önemlidir.

Bu nedenle, öğrenme hareketliliği projelerinde sürdürülebilirliğe yönelik bütüncül yaklaşımla başlayan konferansın aşağıdaki hedefleri olacaktır:

 

 

● sürdürülebilirliğin sosyokültürel, ekonomik ve çevresel boyutlarını ve bunların gençlik öğrenim hareketliliğinde nasıl gösterilebileceğini keşfederek katılımcıların bakış açılarını genişletmek;

● gençlik öğrenim hareketliliğinde sürdürülebilirlik üzerinde çalışan paydaşları, kuruluşları ve girişimleri haritalandırın ve birbirine bağlayın ve bunların görünürlüğünü artırın;

● sürdürülebilirlik ve öğrenme hareketliliği uygulamaları arasındaki bağlantıyı keşfetmek için bir alan sağlamak;

● katılımcıların sürdürülebilirlikle ilgili güçlü yönleri üzerine düşünmek, destek ve işbirliği için boşlukları ve olası kavşakları keşfetmek;

 

 

● öğrenme hareketliliği ve sürdürülebilirliği ile ilgili ikilemleri gündeme getirmek ve araştırmak;

● öğrenim hareketliliğinde sürdürülebilirlik ile mevcut Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı program öncelikleri ve Avrupa Gençlik Vakfı gibi diğer finansman mekanizmalarının öncelikleri arasındaki bağlantıyı kurmak; ve

● gençlerin bakış açılarını, sürdürülebilirlik anlayışlarını ve uygulama örneklerini içerir.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version