Site icon Erasmusgram

Almanya , Magdeburg Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

Bu ESC Teams tamamen erişimle ilgilidir. Bu ESC Takımlarının faaliyetleri iki yönlü olacaktır:

Uygulamalı manuel çalışmaların yanı sıra proje bazlı çalışmalar da olacaktır.

Gönüllü ekibiyle birlikte, 18 yaşındaki daha az fırsata sahip gençlerin Avrupa çapında bir tren yolculuğu aracılığıyla Avrupa projesine bağlanmalarını destekleyen Discover EU Inclusion programı için bir kampanya oluşturmayı amaçlıyor.

 

Katılım ihtiyaçları ile ilgili olarak gönüllüler, gençlerin ve onlara eşlik edecek eğitmenlerin hazırlanmasına yönelik bir el kitabının derlenmesinde ekibimize destek veriyor.

 

Bu ESC Ekibinin uygulamalı kısmı, gençlik eğitim merkezimizi daha fazla genç için erişilebilir hale getirmeye kendini adamıştır; örneğin, merkezimizdeki ilave yataklar, açık hava fitness ve eğlence alanı vb. gibi iyileştirmelerde bizi desteklemek.

Daha fazla gencin eğitim ve Avrupa programlarından faydalanmasını sağlamak için yaratıcı olmaya ve ellerini kullanmaya istekli insanlar aranıyor.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, Magdeburg Avrupa Gençlik Eğitim Merkezi’nde genellikle dört kişilik ortak odalarda (havlu ve çarşaf temin edilmektedir) konaklayacaklardır.

Tesislerimize dışarıdan gruplar tarafından da rezervasyon yapılabildiğinden, dışarıdan grup rezervasyonları nedeniyle yaşam düzenlemeleri değişiklik gösterebilir.

 

Gönüllülere grupla birlikte yemek hazırlamak için para (kuruluş tarafından yemek sağlanmadığı sürece) ve ayrıca günlük 6€ cep harçlığı verilecek. Seyahat masrafları, gidilen mesafeye göre sabit oranlara göre geri ödenecektir (10-99km: 20€/kişi; 100-499km: 180,00€/kişi; 500)

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Gerektiğinde el sanatları çalışmaları profesyonelce yönlendirilecektir.

Ayrıca, uluslararası değişim, ağ oluşturma ve ekip oluşturma için pedagojik olarak denetlenen fırsatlar sunulmaktadır. “AB’yi Keşfet” kampanyasıyla ilgili olarak katılımcılar, pedagojik ekibin uzmanlığı ve deneyiminden de yararlanma olanağına sahip olacak.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Avrupa’nın her yerinden insanlarla bir ay kadar yakın yaşamaktan keyif almaya istekli ve ara sıra zorlu manuel görevlerden korkmayan genç, uygulamalı ve yaratıcı insanlar aranıyor.

 

Ayrıca kampanya ve proje çalışmaları konusunda tecrübesi olan veya bu konularda bilgilerini geliştirmek isteyen kişileri de arıyor.

Ayrıca açık fikirli olmanız, esnek olmanız, problem çözme yaklaşımına sahip olmanız ve takım halinde çalışabilmeniz tercih edilir. İngilizce ve Almanca bilgisi önemlidir.

 

NOT: Türkiye’den başvurulara yeteri kadar başvuru sebebiyle kapanmıştır

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version