Site icon Erasmusgram

Almanya , Leipzig ESC Gönüllülük Projesi

TANIM

Ev sahibi kurum bir çocuk gündüz bakımevidir ve 2011’den beri Leipzig semtinde „Volkmarsdorf“ta bir çocuk ve aile merkezidir. Anaokulunda 60 yer vardır (8 entegrasyon yeri dahil).

 

Bizim için en önemli noktalar: dil eğitimi, ailelerle işbirliği ve engelli çocukların dahil edilmesi. Kurumun hareket, oyun, uyku ve yemek için ayrı odaları ve harika bir büyük bahçesi vardır. Kita’mızın pedagojik çalışması açık çalışmaya odaklanır, çocuk grupları farklı yaş gruplarından oluşur ve canlandırma, sanat ve el işleri için alanlar vardır.

 

Ayrıca yıl boyunca mevsimlik şenlikler gibi (ilçede meydana gelen olaylarla bağlantılı) özel olaylar da vardır.

Görevler:

Gönüllü, işçilere çocuklarla günlük rutinlerinde destek olur ve anaokulunda kendi küçük veya büyük projelerine destek olur. Kurumun açık çalışmasına pedagojik bir bakış açısı tanıyacaktır.

 

Gönüllü, 2 ila 7 yaş arası çocuklardan oluşan bir grupta çalışacak. Ebeveynleri tanıyacak ve işi onlarla birlikte ayarlayacaktır;

büyük çocukları okula hazırlamak, küçük projelere ve tekliflere (el işi vb.) katılmak gibi önemli süreçlere katılmak. Çocuklarla birlikte kendi kültürüne ait unsurları aktif bir şekilde günlük yaşama sokacak ve bunun etrafında özel projeler üretecektir. Kendi projesini yürütecektir.

 

2 ila 7 yaş arası çocuklarla bir grupta çalışmak
pedagogları çocuklarla günlük rutinlerinde desteklemek

Anaokulunun farklı alanlarında yürütülen yaratıcı projelere katılın (el sanatları, tiyatro…)
anaokulunda kendi küçük veya daha büyük projelerinizi oluşturun

ebeveynleri tanıyın ve işi birlikte düzenleyin ve daha büyük çocukları okula hazırlamak gibi önemli süreçlere katılın

Gönüllü kendi kültürünün özelliklerini çocuklarla aktif olarak günlük yaşama sokacak ve bu çerçevede özel projeler üretecektir.

 

Seçim kriterleri:

Anaokulunda çocuklarla çalışmaya ilgi

Anaokulunun profiline bağlı olarak: yaratıcı ve yaratıcı olmak / iki dilli profili olan anaokullarında dil gereksinimleri / açık fikirli ve iletişimsel davranış

Almanca dilinde bazı temel bilgiler bir artıdır

18-26 yaş

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version