Site icon Erasmusgram

Almanya , Leipzig : 10 Farklı Alanda Gönüllülük Projeleri

Başvurular sadece Google Form aracılığıyla kabul edilmektedir. E-posta yoluyla başvurursanız başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır!

 

Leipzig’de gönüllü olarak çalışmakla ilgilenmeniz çok hoş! Yılda yaklaşık 20 gönüllülük pozisyonu sunduğumuz için doğru yere geldiniz. Projeler ağırlıklı olarak sosyal, kültürel ve eğitim alanında yer alıyor.

 

Program, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Avrupa Dayanışma Programı olarak adlandırılıyor.

 

Proje kapsamında  masraflarınız karşılanmaktadır.

Sosyo-kültürel merkez “Die VILLA”, Leipzig’in merkezine yakın modern bir gençlik, kültür ve sosyal kurumdur.

Her hafta 100’den fazla etkinlik ve kursla, her yaş grubu için (küçük çocuklar için erken müzik eğitiminden yaşlılar için arka eğitime kadar) çeşitli türlerde (korolardan gençlik tiyatro gruplarına) geniş bir yelpazede etkinlikler sunmaktadır.

Merkezde beş farklı donanıma sahip etkinlik odası, medya alanı, kendi kendine yardım bisiklet tamir merkezi, VILLA-kafe, müzik grubu çalışma odası ve sağlam çalışma odası, gönüllü hizmet yapan gençler için ortak bir daire, çocuklar ve gençler için, ayrıca çeşitli dernek ve girişimlerin ofisleri için açık bir buluşma noktası bulunmaktadır.

 

Projenin birisine örnek vermek gerekirse,

 

Medienwerkstatt (medya laboratuvarı) VILLA Leipzig’in ikinci katında yer alır ve filmler, fotoğraflar, oyunlar, kaçış odaları vb. gibi kendi medyalarını üretme konusunda ilgilenen ve tutkulu olan çocuklara ve gençlere odaklanır.

Grafik tasarım, görüntü düzenleme, animasyon filmler, film düzenleme, programlama, dijital oyunlar ve çok daha fazlasında beceriler sunuyor.

Şu anda sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik içeren dijital projeler ve aktiviteler işimizde giderek daha popüler hale geliyor.

 

Gönüllünün bu projedeki ana rolü, okulları ve gençlik kulüplerini ziyaret ederek, atölye çalışmaları yürüterek, sosyal medyamızla ilgilenerek, ofisi hazırlayarak ve ilgili çalışmalara yardımcı olarak etkinliklerin düzenlenmesine yardımcı olmaktır.

Ancak gönüllünün yaratıcılığına, kendi projelerini geliştirmesine olanak sağlayacak bol miktarda fırsat vardır.

Görevler:

 

Çalıştaylarımızın ve haftalık medya-pedagojik projelerimizin hazırlanmasına ve yürütülmesine destek.
Haftada bir kez “Spiellabor” oyun projesini destekleyin

Medya Laboratuvarı’ndaki kurs ve çalıştaylara katılma imkanı ile gerçekleştirilecek uluslararası gençlik değişiminin hazırlanması, gerçekleştirilmesi konusunda destek.

 

Medya Laboratuvarı’ndaki kurs ve çalıştaylara katılma imkanı. Projelerin belgelenmesi ve faaliyetlerimizle ilgili el ilanları, posterler ve sosyal medya içerikleri gibi tanıtım materyallerinin oluşturulması (grafik tasarım becerileri ve Canva, InDesign veya Photoshop deneyimi tercih edilir).

 

Tüm ilanlara erişmek ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version