Site icon Erasmusgram

Almanya , Hemmersheim 7 Günlük Gençlik Değişimi

TARİHLER: 07.05 – 15.05.2023

YER: Hemmersheim, Almanya

KATILIMCILAR: Ülke başına 6 katılımcı (5 katılımcı + 1 grup lideri)

Hangi ülkelerden katılımcılar katılacaktır?

Almanya, Sırbistan, İspanya, Bulgaristan, Türkiye ve Kuzey Makedonya

 

Proje Açıklaması

““Youth for active European citizenship” projesinin temel amacı, gençleri topluluklarının, ülkelerinin ve Avrupa’nın aktif ve değerli üyeleri olmaya teşvik etmek ve cesaretlendirmektir.

Projenin ana hareketliliği olan gençlik değişimi aşağıdaki hedeflere sahiptir:

 

– Yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere her düzeyde aktif vatandaşlık kavramı üzerine tartışma başlatmak;

– Topluluklarının, uluslarının ve Avrupa’nın vatandaşları olarak gençlerin haklarını ve yükümlülüklerini dikkate almak;

 

– Gençlerin hareketsizliği sorununu ele almak ve çözmek, bu sorunun kaynağını belirlemek ve gençleri harekete geçirecek fikirler bulmak.

– Kendi toplumlarının aktif ve değerli üyeleri olan ve kendi toplumlarındaki karar alma süreçlerine güçlü bir şekilde dahil olan gençlerin en iyi örneklerinden öğrenmek;

 

– Katılımcılara seslerini duyurmak ve topluluklarının yaşamına katılmak için gerekli becerileri geliştirme fırsatı vermek;

– Gençlik çalışanları ve aktif vatandaşlık konusunda gençlik alanında çalışan kişiler için proje ömrü dışında kullanılacak materyaller – kitapçık, blog ve videolar üretmek;

 

– Katılımcının Erasmus+ anlayışını genişletmek ve onları Avrupa düzeyinde uluslararası hareketlilik faaliyetlerine aktif olarak katılmaya teşvik etmek;

 

Genel olarak, “Aktif Avrupa Vatandaşlığı için Gençlik” projesinin arkasındaki ekip, bu projenin, gençlik değişimi ana hareketliliği ile birlikte, ilgili tüm tarafları ilgilendiren önemli sorunları ele aldığından emindir.

 

Gençlik pasifliği ve gençlik aktivizmi gibi konuları içerir ve gençlere kendileri için önemli olan sorunlarla yüzleşmek için gerekli becerileri geliştirme fırsatı verir.

 

ÇALIŞMA YÖNTEMİ

● Yaparak öğrenme yöntemi.
● Birbirimizi tanımak için buz kırıcılar ve ekip oluşturma oyunları.
● Çalıştaylar tartışmalara ve münazaralara yer verilecektir

● Simülasyon oyunları, yaygın eğitimin mevcut zorluklarını belirlememize ve bunları güçlendiren olası önlemleri göstermemize olanak sağlayacaktır.

● Bu oturumlar, katılımcılara kendi yerel topluluklarında uygulanabilecek somut fikirler sunarak önemli bir çarpan etkisi sağlayacaktır.

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version