Site icon Erasmusgram

Almanya , Hamburg 3 Günlük Erasmus+ Seminer

Seminer, Avrupa gençlik programları bağlamında ulusötesi, kültürlerarası ve disiplinler arası gençlik araştırmalarının araştırma metodolojilerini keşfetmeyi ve tartışmayı amaçlamaktadır.

Avrupa gençlik programları (Erasmus+ Gençlik ve Avrupa Dayanışma Birlikleri) bağlamında, her iki Avrupa gençlik programının büyümesiyle birlikte gençlik araştırmalarının miktarı ve çeşitliliği de artmıştır.

 

2008’den bu yana, Avrupa gençlik programlarının Ulusal Ajansları ve araştırma ortaklarından oluşan açık, büyüyen, kendi kendini yöneten bir Avrupa araştırma ağı olan RAY Ağı, yalnızca Avrupa gençlik programlarının sürekli bir izleme ve değerlendirmesini yürütmekle kalmamış, aynı zamanda tematik uygulamalar da yürütmüştür.

 

Tamamlayıcı olarak, Ulusal Ajanslar hem RAY içinde hem de ötesinde ulusal bağlamlarda araştırmalar yürüttüler ve Avrupa gençlik programlarından yararlananları daha tutarlı bir şekilde araştırma yapmaya ve üstlenmeye teşvik ettiler.

 

Sonuç olarak, giderek daha fazla proje, araştırmayı projelerinin bir bileşeni olarak entegre etmeye başladı.

 

Şimdiye kadar, bu farklı araştırma projelerini ve kollarını yürütenler için Avrupa gençlik programları bağlamında gençlik araştırmalarının metodolojisini tartışma ve üzerinde düşünme fırsatı olmadı.

 

Bu seminerle RAY Network, gençlik araştırma uygulayıcıları ve paydaşlarına kavramsal ve metodolojik soruları ve zorlukları keşfetmeleri için bir alan sağlamak üzere ilk adımı atmak istiyor.

Amaçlar ve hedefler

Seminerin temel amacı, Avrupa gençlik programları bağlamında ulusötesi, kültürlerarası ve disiplinler arası gençlik araştırmalarının araştırma metodolojilerini keşfetmek, tartışmak ve daha da geliştirmektir.

 

Seminer için aşağıdaki hedefler belirlenmiştir:

Avrupa gençlik programlarında niteliksel, niceliksel ve karma yöntem araştırmalarıyla ilgili ortak zorlukları keşfedin

 

Avrupa gençlik programları çerçevesindeki araştırma projelerinde deneyimleri ve uygulamaları paylaşın

Avrupa gençlik programlarında nitel, nicel ve karma yöntem araştırmalarının gelecekteki zorluklarını tartışın

 

Seminer 22-24 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecektir.

 

Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Masraflar karşılanıyor

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version