Site icon Erasmusgram

Almanya , Grünheide Gönüllülük Projesi

Proje hakkında

“Çocuklar Tanrı’nın bir armağanıdır! Benzersizdirler, olmak istenmektedirler ve kabul edilme hakları vardır.” Bu açıklamaya dayanarak kurum modeli ifade edilmiştir..

İlgili tüm kişiler – işçiler, ebeveynler, çocuklar, aile üyeleri, gönüllüler, arkadaşlar ve ortaklar – bunu yaşamla doldurmaya yardımcı oluyor.

Hristiyan anaokulunun “Gökkuşağı evi” anlayışı, her insanın Tanrı tarafından sevildiği ve değerli olduğu ve devredilemez bir saygınlığa sahip olduğu Hristiyan insan imajına dayanmaktadır.

Çocuklar, üç tam zamanlı çalışan ve kat hizmetlerinde 3 çalışan tarafından denetlenmektedir. Takım stajyerler tarafından desteklenmektedir.

Kurumun çocukları üç temel deneyime sahip olmalıdır: – Tanrı’nın önünde tüm insanlar eşittir – Güven deneyimi ve rahatlık duygusu – Tanrı bizimle çevrede buluşur Bu temel deneyimler, teşvik edilmesi gereken yedi eğitim alanı ile bağlantılıdır. çocukların bireysel, bütünleyici ve odaklı gelişimini sağlamıştır.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllünün 2 odalı bir dairede kendine ait tek kişilik odası (banyolu) olacaktır. Mutfak ve koridor anaokulunun diğer çalışanları ile paylaşılmalıdır.

Daire, Grünheide’de çalışma yerleşimi binasında yer almaktadır. Dairenin temizliğinden gönüllü sorumludur. Gönüllü yemek yardımı (263,00 €) ve cep harçlığı (150,00 €) alacak ve kendisi için yemek yapmalıdır.

Grünheode, Berlin’e 35 km uzaklıktadır. Berlin merkezine her saat başı hareket eden ve yaklaşık 30 dakika süren bir tren var.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, Alman Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen iki seminere (varışta, ara sınav) ve Berlin’de 4 haftalık bir Almanca kursuna katılmak zorundadır.

Ayrıca, aynı koordinatör kuruluşa (JuSeV) bağlı gönüllüler, dernek tarafından düzenlenen kültür-toplantı-günlerine aylık olarak katılırlar.

KATILIMCI PROFİLİ

Proje ismi: Christliche Kita “Regenbogenhaus”

Gönüllüler, alınan başvurulara göre seçilecektir. Lütfen CV ve motivasyon mektubunu application@jusev.de adresine gönderin ve proje başlığının adını mail başlığına yazın.

Gönüllülük için kriterler şunlardır: açıklık, iletişim becerileri, sorumluluk, insanlarla çalışmaktan keyif alma ve kendi ülkelerinde daha önce sosyal katılım.

İnsanlarla çalışma deneyimi ve temel Almanca bilgisi bir avantajdır ancak zorunlu değildir.

Cinsiyet, milliyet, din ve dereceler veya sertifikalar önemsizdir. Aldığımız tüm başvurular proje liderlerine iletilecektir.

Proje 1 Eylül 2022 başlıyor. 10 ay sürecektir. İlan linkine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Başvuru için Europass CV ve Motivasyon mektubu isteniyor.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version