Site icon Erasmusgram

Almanya Fırsat Kartı Chancenkarte Nedir?

Chancenkarte, daha sık duyduğumuz ismiyle Fırsat Kartı belirli şartları yerine yetiren kişilerin Almanya’da çalışma imkanı sağlamasıyla verilir.

 

Alman hükümeti, Almanya’daki iş gücü açığını kapatmak , Almanya’ya göçü daha kolay hale getirmesi ve iş kabulü için yeni düzenlemeler yapıyor.

 

Fırsat kart ile Green Card arasında bi bağlantı kuranlar olsa da farklılıklar mevcuttur. Fırsat kartı belirli koşullar ve puanlama sistemiyle veriliyor.

Fırsat kartının amacı Avrupa Birliği dışındaki ülkelerdeki kişilere göçmenlik imkanı vermektir.

Almanya Fırsat Kartı için Başvuru Şartları Nelerdir?

 

Fırsat kartına başvuru için için 4 şart bulunmaktadır. Bu şartlardan 3’ünü yerine getiren kişiler fırsat kartını elde edebilecektir.

 

– 4 yıllık Üniversite ya da 2 yıllık önlisans mezunu olmak. Ayrıca Diplomanızın Almanya’da denkliği gerekmektedir.

– En az 3 senelik mesleki tecrübenin olması. Üniversite diplomanız yoksa fakat 3 senelik bir alanda meslek tecrübeniz varsa başvuru yapabilirsiniz.

 

– Almanca bilgi seviyenizin B1 olması gerekiyor ya da Almanya’da daha önce yaşamış olmanız gerekmektedir. Almanya bu konuda hassas ve gelen kişilerin Almanca bilmesini istiyor.  B1 düzeyinde Almancanız varsa ise bunu ÖSD, Goethe ya da TELC gibi sertifikalılaştırmanız gerekiyor.

 

– 35 yaş altında olmak. 35 yaş üstü de başvurabilir fakat eksi puan yansır.

 

Bloke Hesap (Sperrkonto) : Fırsat Kart başvurusu kabul edilen adaylar Almanya’da iş arama ve çalışma hakkı olacaktır. Fakat Almanya’da bulunduğu zaman zarfında yaşam masraflarını karşılaması için Bloke hesap açması gerekecek.

Fırsat Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru için Alman İç İşleri Bakanlığı tarafından kurulacak online sistem bekleniyor. Sistem oluşturulduktan sonra adaylar başvurabilecektir.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version