Site icon Erasmusgram

Almanya , Esslingen : Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Ev sahibi kurum gençlik çalışmaları alanında gönüllü bir dernektir. Kentte çocuk ve gençlere yönelik kavramsal ve eğitimsel çalışmaları destekleyecek ve güvence altına alacak bir temas noktası olarak görüyor.

 

Ana görevler;

 

Çocukların ve gençlerin yaşam koşullarını iyileştirmek, onların çıkarlarını temsil etmek,

Esslingen’deki gençlik çalışmalarının profesyonel gelişimini desteklemek, danışma ve destek dernekleri, gruplar ve gönüllülerdir.

 

ESC gönüllüsü, yerel topluluk içinde çocuk ve gençlerin tanıtımını, materyalleri, organizasyonu ve etkinliklerin planlanmasını sağlayarak yerel projeleri destekleyecektir.

 

Gönüllü, faaliyetlerin tüm aşamalarında yer alma, katılımcılarla doğrudan etkileşim kurma ve projeyi kültürlerarası alışverişle zenginleştirmek için kişisel fikirler önerme olanağına sahip olacak.

 

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllü, dernek binasının son katında, diğer gönüllülerle birlikte bulunan bir evde konaklayacaktır. Gönüllüler mutfağı, banyoyu ve ortak salonu paylaşıyor.

Gönüllü toplu taşıma kartı alarak tramvay, tren ve otobüsle ücretsiz seyahat edebiliyor.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Başlangıçta gönüllüyü karşılama, hak ve sorumluluklarını netleştirmeye yönelik eğitimler verilecek. Gönüllüler için düzenli yansıma konuşmaları gibi sürekli profesyonel destek mevcuttur:

 

Çekirdek grubun dışından tarafsız bir kişi bu konuşmaları yönetecektir. Ev sahibi ülkenin dilini öğrenmek için dil eğitimi verilecektir.

Gönüllü, Almanya’da iki eğitime katılacak ve Varışta Seminer ve Ara Eğitime katılacaktır.

 

Proje tarih aralığı: 01/09/2024 to 31/08/2025

 

Daha fazla bilgi ve başvuru için tıklayınız

KATILIMCI PROFİLİ

 

• Bir ofiste/bilgisayarda ve çocuklarla/gençlerle çalışma motivasyonu • Bilgisayar çalışması bilgisi • Tercih edilen sürücü ehliyeti olan

 

•Motivasyon, etkinlikler için gerekli materyallerin bulunduğu kutuları taşımak gibi bazı fiziksel çalışmalardır

• İyi derecede İngilizce bilgisi ve tercih edilen temel İngilizce bilgisi Almanca • Aktif ve sportif biriyseniz, çocuklarla arkadaş canlısıysanız ve medyayla iletişim kurabiliyorsanız bu pozisyon tam size göre! Daha fazla bilgi ve başvuru için:

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version