Site icon Erasmusgram

Almanya , Erkner Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Erkner’deki Protestan tüm kreş „Am Kirchturm“, Gençlik Hizmetlerinin kilise tarafından işletilen bir tesisidir ve Devletin eğitim yetkisi altında faaliyet göstermektedir.

Aşağıdaki hedeflere sahiptir:

Her çocuğun benzersizliği ve özgünlüğü içinde görülme ve değerlendirilme hakkı vardır. Bu süreçte çocuğun ve ailesinin yaşam durumu dikkate alınır. Günlük yaşamda ve özel kutlamalarda çocuklar,

Hıristiyan inancının içeriğini ve biçimlerini deneyimlerler. Büyük bir değer, çocukları kendi yeteneklerini test etmelerinde desteklemektir.

Kreşte çocuklara bağımsız hareket etmeleri ve olayları/gerçekleri yansıtmaları için bağımsız olma yolunda rehberlik edilir.

Ayrıca şiddet içermeyen bir iletişim ve demokratik hareket etmeyi öğrenirler. Genel olarak gönüllüler aşağıdaki görevleri üstlenecektir: çocuklara ve pedagojik personele her türlü faaliyette destek olmak; ortak yemekler; oyunlar; çocuklarla proje faaliyetleri; şarkılar, rahatlama.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Her gönüllünün 3 odalı bir dairede kendi tek odası olacaktır. Banyo, mutfak ve koridor diğer iki gönüllü ile paylaşılmalıdır. Daire Fürstenwalde’de yer almaktadır. Binada diğer ESC gönüllülerinin yaşadığı iki daire daha var.

Gönüllü yemek yardımı (263,00 €) ve cep harçlığı (150,00 €) alacak ve kendisi için yemek yapmalıdır.

Fürstenwalde, Berlin’e 60 km uzaklıktadır. Her 30 dakikada bir tren hareket etmektedir. Berlin merkezine (yaklaşık 40 dk.) Gönüllünün her gün trenle Erkner’deki yerleşime gitmesi gerekecek (yaklaşık 20 dk.)

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllüler, Alman Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen iki seminere (varışta, ara sınav) ve Berlin’de 4 haftalık bir Almanca kursuna katılmak zorundadır. Ayrıca, aynı koordinatör kuruluşa (JuSeV) bağlı gönüllüler, dernek tarafından düzenlenen kültürel-toplantı-günlere aylık olarak katılırlar.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Gönüllüler, alınan başvurulara göre seçilecektir. Lütfen CV ve motivasyon mektubunu application@jusev.de adresine gönderin ve proje başlığının adını mail başlığına yazın.

Gönüllülük için kriterler şunlardır: açıklık, iletişim becerileri, sorumluluk, insanlarla çalışmaktan keyif alma ve kendi ülkelerinde daha önce sosyal katılım.

İnsanlarla çalışma deneyimi ve temel Almanca bilgisi bir avantajdır ancak zorunlu değildir.

Cinsiyet, milliyet, din ve dereceler veya sertifikalar önemsizdir. Aldığımız tüm başvurular proje liderlerine iletilecektir.

Proje 1 Eylül 2022 başlıyor. 10 ay sürecektir. İlan linkine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Başvuru için Europass CV ve Motivasyon mektubu isteniyor.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version