Site icon Erasmusgram

Almanya , Dresden 6 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Sivil olarak dahil olmak, gençleri, sivil toplumu, insan haklarını, demokrasiyi, dijital hakları vb. etkileyen politik ve toplumsal konularda farkındalık sahibi olmak ve ilkeli bir duruş sergilemek anlamına gelir.

 

Sivil, politik ve sosyal katılım ve yerel ve çevrimiçi topluluklarında, toplumlarında, Avrupa’da ve ötesinde görmek istedikleri değişikliklerin yapıcıları olarak katılmalarına yardımcı olur.

Bu sende yankı uyandırıyor mu? Sivil katılımınızı ve gençlerin sivil olarak meşgul olma(gelmekte)(gelecek) olmalarını desteklemedeki rolünüzü keşfetmek ister misiniz? Cevabınız hala evet ise, başvurunuzu yapınız!

 

 

Kurs, sivil katılım öyküleriyle ve Dresden şehrini bir öğrenme ortamı olarak kullanarak paylaşmayı, öğrenmeyi ve çalışmayı destekleyecektir. Daha spesifik olarak, kurs aşağıdakilere bakacaktır:

“Sivil olarak meşgul olma” yeterlilik alanı ve gençlik çalışmasına sivil olarak dahil olmanın ne anlama geldiği;

Gençlik çalışması bağlamının, sivil katılım yetkinliğinin ve uygulamalarının gelişimini teşvik edebileceği yollar;

 

 

Sivil olarak meşgul olmanın/olmanın farklı boyutları (değerler, tutumlar, bilgi, beceriler, davranışlar);

Gençlik çalışanlarının (gençlik çalışması) sistemlerini sivil katılım perspektifinden kavramak için izleyebilecekleri farklı yollar;

 

Yurttaşlıkla İlgili Olma yeterlilik alanının gerilim alanları (örneğin, güç ilişkileri, eleştirel düşünme, tarafsızlık);

Sivil olarak meşgul olurken ve gençleri sivil olarak meşgul olmaları için destekleyen gençlik çalışması uygulamasında zorlukları ele almanın yollar nelerdir (ihtiyaç duyulabilecek desteğe özel olarak odaklanılarak)

23-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Almanya’nın Dresden şehrinde gerçekleşecektir.

 

 

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version