Site icon Erasmusgram

Almanya , Bremen Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

 

Freie Waldorfschule Touler Straße, Bremen’deki en eski Waldorf Okulu’dur ve yaklaşık 400 öğrencisi vardır.

ESC yılınızda, dersten sonra 1 ila 4. sınıflardaki çocukların (6 ila 10 yaş) katıldıkları okul sonrası bakım merkezinde çalışacaksınız.

Okul sonrası bakım merkezi, geniş bir açık alana sahip kendi binasına sahiptir. Buradaki odak birlikte oynamaktır, takımdaki konumunuza bağlı olarak ev ödevi gözetimi yapabilir veya çocuklarla öğle yemeği yiyebilirsiniz.

 

Okul sonrası bakım ekibimiz 3 pedagojik uzman ve 3 gönüllüden oluşmaktadır.

Becerilerinize ve ilgi alanlarınıza ikinci bir çalışma alanında katkıda bulunmak da mümkündür, örn. sosyal medya faaliyetleri veya etkinlikleri ile desteklemek.

Her hafta mentorunuzla buluşacak ve öğrenme sonuçlarınızı, hedeflerinizi, fikirlerinizi ve olası problemlerinizi tartışacaksınız.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

3-4 diğer ESC gönüllüsü ile birlikte Bremen’de bir apartman dairesinde veya bir evde konaklayacaksınız.

 

Özel yatak odanız olacak ve dairedeki/evdeki mutfak, banyo ve diğer alanları diğer gönüllülerle paylaşacaksınız.

Bir ESC gönüllüsü olarak, sağlık sigortası, yemek ve diğer harcamalar için aylık cep harçlığı (246€ + 150€) alacaksınız.

Seyahat masrafları, seyahat mesafesine bağlı olarak geri ödenecektir (normalde 180-360 € arasında). Vize/oturma iznine ihtiyacınız varsa başvuruda bulunamayacağınızı lütfen unutmayın.

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

İş yerinize ve Bremen şehrine yerleşmenize yardımcı olacak bir Koordinatör ve Mentor tarafından destekleneceksiniz.

 

Ayrıca haftada en az 1 saat Almanca konuşma sınıfımıza katılabilir ve bağımsız olarak çevrimiçi Almanca öğrenmek için OLS Dil Aracını kullanabilirsiniz.

Alman Ulusal Ajansı tarafından Almanya’daki tüm gönüllüler için sağlanan Varışta ve Ara Eğitime katılacaksınız – gönüllü olarak ayaklarınızı bulmanıza, öğrenme yolculuğunuzu planlamanıza ve diğer uluslararası gönüllülerle bağlantı kurmanıza yardımcı olacak iki heyecan verici seminer .

 

KATILIMCI PROFİLİ

18-30 yaşları arasındaysanız (ESC’nize başladığınız gün), İngilizce (A2-B1) ve Almanca (A2) iletişim kurabiliyorsanız, başvurabilirsiniz.

Okul, çocuklarla çalışmak ve uygulamalı iş yapmakla ilgileniyor, yaratıcı olmayı, yeni şeyler denemeyi ve Waldorf pedagojisini keşfetme konusunda büyük merakı var, sabırlı ve diğer insanların büyümesine yardımcı olmaya özen gösteriyorsanız uygunsunuzzdur.

 

Başvurmak için web sitemizdeki formu doldurmanız gerekmektedir: https://www.naturkultur.eu/en/esc-volunteering-with-waldorfschule

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version