Site icon Erasmusgram

Almanya , Berlin Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Türkiye’den başvurulara açıktır.

Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşecektir.

CABUWAZI, 1994 yılında Berlin’de başlayan ve şu anda şehrin dört bir yanındaki altı yeri (Treptow, Kreuzberg, Altgliniecke, Marzahn, Tempelhof, Hohenschönhausen) sayan bir sosyal sirktir.

4 ila 21 yaş arası çocuklar için çoğunlukla ücretsiz olan sirk pedagojik boş zaman aktiviteleri sunan bir organizasyon.

Düzenli eğitimlerin yanı sıra gösteriler, tatil kampları, okullar ve anaokulları ile işbirlikleri ve öğretmenler için sirk pedagojik eğitimleri (Circus Academy) düzenleniyor

Beyond Borders Projesi, sirki bir kapsayıcılık ve travma işleme aracı olarak kullanan mülteci geçmişine sahip insanlara odaklanıyor.

Sirk bir sanat biçimidir, konuşma dilinin ötesine geçen bir ifade biçimidir: sirkin sağladığı vücudun fiziksel gelişimi ile birlikte – güç, denge, koordinasyon – kendinize ve başkalarına kesin bir güven gerektirir.

 

Bu güven, insanların ve toplumun refahı için hayati bir unsurdur ve oyunlar, eğitimler ve performanslar yoluyla geliştirilebilir. Bu sayede çocuklar büyüme ve güçlü yanlarını bulma fırsatına sahip olurlar.

Gençlik değişimleri ve gönüllülük gibi Avrupa ve uluslararası gençlik çalışmaları da CABUWAZI’deki faaliyetlerin önemli bir parçasıdır.

 

Biz, organizasyonda farklı seviyelerde farklı ülkelerden/dinlerden/yaşlardan insanların aynı amaçlar için birlikte çalıştığı kültürlerarası bir projedir.

 

20 yılı aşkın süredir gönüllü gönderiyor ve misafir ediyoruz ve tüm Avrupa’daki ve komşu ortak ülkelerdeki kuruluşlarla bağlantıları var. Ayrıca Avrupa’nın farklı sirkleri, gençlik değişimleri ve gençlik girişimleri arasındaki toplantılar, CABUWAZI’deki temel faaliyetlerin bir parçasıdır.

Projenin sundukları nelerdir?

Haftada 5 gün (ana görevde 30 ve ortak faaliyetler için 5 saat)
TATİL Ayda 2 gün (kaydedilebilir ve birlikte geçirilebilir)

– Seyahat masrafları, gidiş-dönüş, menşe ülkeden olan mesafeye bağlı olarak farklı bir maksimum tutara kadar karşılabıyor.

– Vize masrafları – Sigorta – Konaklama – Cep harçlığı ve yemek parası (ayda 408 Euro) – Toplu taşıma – Tiyatro pedagojisi ile yoğun Almanca kursu – Online Almanca dil kursu (12 ay) destekleri sağlanıyor.

 

Proje tarihleri: Mart 24 – Mart 25

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version