Site icon Erasmusgram

Almanya , Berlin Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Hangi ülkelerden başvurular kabul ediliyor?

 

Avusturya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Belçika, Bosna Hersek, Yunanistan, İspanya, Finlandiya, Fransa, İtalya, İzlanda, Lihtenştayn, Macaristan, Hollanda, Lüksemburg, Litvanya, Letonya, Norveç, Portekiz, Slovakya, Türkiye, Grönland, Kosova , Ukrayna, İsveç, Rusya Federasyonu, İsrail, Filistin, Slovenya, Ermenistan, Kuzey Makedonya

 

Batı Berlin’de bulunan Gatow , kültürel çeşitliliği, eğlenceyi ve nesiller arası işbirliğini teşvik etmeyi amaçlayan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Nachbarschaftshaus an der Havel tarafından düzenlenen bu etkinlikler aracılığıyla tiyatro, müzik etkinlikleri, koro katılımı, sosyal toplantılar ve programlar sayesinde her yaş grubundan katılımcılar arasında karşılıklı anlayışı, saygıyı ve ortak deneyimleri teşvik etmektedir.

 

 

Organizasyonun odak noktası, bireyleri topluluklarına aktif olarak katılmaya teşvik etmek, dayanışmayı güçlendirmek ve nesiller arası uyumu teşvik etmektir. Piknikler, festivaller ve sosyal toplantılar gibi etkinlikler, çeşitliliği kutlamak ve aidiyet duygusunu güçlendirmek adına bir araya gelme fırsatları sunar.

 

Gönüllülere yönelik konaklama, yemek ve ulaşım düzenlemeleri yapılmaktadır.

 

Proje kapsamında katılacak gönüllüler için tek kişilik odalarda konaklama imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca gönüllülere yemek ve harçlık verilecek, Berlin’deki AB bölgesinde aylık ulaşım biletleri temin edilecektir.

 

Eğitim sürecinde gönüllüler, AB seminerlerine katılıp haklarını ve sorumluluklarını öğrenerek deneyimlerini akranlarıyla paylaşacaklardır. Almanca dil okullarına katılımları sağlanacak ve dil becerilerini geliştirmeleri teşvik edilecektir. Proje süresince etkinliklere, çalıştaylara ve vatandaş girişimlerine katılım sağlanarak operasyonlar hakkında bilgi sahibi olmaları desteklenir.

 

 

Katılımcı profili her cinsiyetten, eğitim geçmişinden veya milletten bireyleri içermekte olup, motive, açık fikirli ve empatik gençleri projeye davet etmektedir.

 

Almanca veya İngilizce yeterliliği avantajlıdır ancak zorunlu değildir.

 

Projeye katılım motivasyonunu belirten bir motivasyon mektubu gereklidir, ayrıca yaşlı yetişkinlerle veya çocuklarla çalışma ve etkinlik düzenleme konusundaki önceki deneyimler projeye katılımı olumlu etkileyebilir.

 

Müzikal yetenekler avantajlıdır, ancak en önemli kriter motivasyondur. Katılımcılar, projenin bir parçası olma arzularını ve getirdikleri benzersiz nitelikleri paylaşarak başvuru yapabilirler.

 

Proje tarihleri: 01/03/2024 – 28/02/2025

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version