Site icon Erasmusgram

Almanya , Berlin Gönüllülük Projesi

Proje Hakkında

Masorti, iki farklı Avrupa ülkesinden iki gönüllüyü iki akış halinde tek bir gönüllülük faaliyetinde ağırlamak istiyor.

Bu proje çerçevesinde, iki genç, ev sahibi kuruluş Masorti e.V. Berlin’de anaokulu. Masorti Anaokulu, 1 ila 6 yaş arası çocuklar için beş karma yaş grubunda (3 iki dilli Almanca-İbranice, 2 iki dilli Almanca-İngilizce) 80 yer sunmaktadır.

Anaokulunun günlük yaşamı, Yahudi yılı, yahudi bayramları ve bayramları ile haftalık Kabalat Şabat kutlamaları ile karakterize edilir.

Tüm aileler Yahudi olsa da, onların Yahudiliği ve Yahudi dini uygulamaları çok çeşitlidir ve kendi miraslarından ve aile tarihlerinden etkilenir.

Anaokulunun ailelerinde 12 milliyet temsil edilmektedir, Yahudi ve Yahudi olmayan eğitimciler yedi farklı ülkeden gelmektedir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Diğer gönüllülerle birlikte anaokuluna yakın bir dairede konaklama (ortak banyo ve mutfak), yerel toplu taşıma için ücretsiz aylık geçiş, anaokulunda ücretsiz yemek, yemek yardımı

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

Giriş ve ara sınav semineri, Almanca derslerine ödenek, düzenli öğrenme toplantıları

 

KATILIMCI PROFİLİ

Katılımcılar, çok kültürlü bir Yahudi organizasyonunda çalışmakla ilgilenmelidir. Çocuklarla çalışmakla ilgilenmelidirler.

başvuranlar 18 ila 30 yaşları arasında olmalıdır (= reşit olmaları).

İletişimin sağlanması mümkün olduğu sürece gönüllülerin dini veya sosyal geçmişi, cinsel yönelimi, konuştukları diller veya daha önceki deneyimleri önemli değildir.

Gönüllülerin faaliyetlerimizle ilgilenmeleri, Yahudilik hakkında daha fazla bilgi edinmek, yeni bir şeyler denemekten korkmamaları bizim için önemlidir.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version