Site icon Erasmusgram

Almanya , Berlin Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Bu aktivite kapsamında Berlin’de bir anaokulunda 2 gönüllüyü ağırlayacağız.

 

Gönüllüler anaokulunda devam eden çalışmalara destek verecek. Gönüllünün çocuklara yönelik kendi etkinliklerini hazırlaması sağlanacak. Gönüllüler anaokulundaki farklı çalışma alanları ve konseptleri tanıyacaklar.

Ana konular katılım ve uluslararasılaşmadır. Bu nedenle gönüllülerin kendi ülkelerinden ve kültürlerinden deneyimlerini çalışmalara aktarmaları da teşvik edilecek.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Ortak banyolu ve mutfaklı tek kişilik odada konaklayacaksınız. Gönüllülerin ihtiyaçları ve ihtiyaçları öğrenildikten sonra konaklama kiralanacaktır. Konaklamanın Berlin’de değil, çevre bölgelerde olacağını lütfen unutmayın.

 

Yemekleri kurumlarımızdan birinde verilmiyorsa, nakit olarak ödenen ücretsiz yemeklerin parasal değeri, harçlıkla birlikte gönüllüye verilecektir. Parasal değeri şu anda aylık maksimum 246,00 EUR’dur. Ücretsiz yemeklerin parasal değeri her ay hesaplanır. Tüm gönüllülere yerel ulaşım için aylık bir bilet verilmektedir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler zorunlu Varış Sonrası Eğitim ve Dönem Arası Toplantısına katılacaklardır. Ayrıca varış sonrasında bir oryantasyon yapılacaktır. Talep üzerine gönüllüye Almanca için bir dil kursu finanse edilecektir.

 

Gönüllüler mevcut görevlerle ilgili diğer eğitim fırsatlarına katılma şansına sahiptir. Her gönüllünün çıkarlarını desteklemeye açığız ve fırsatlar sunmaya çalışıyoruz.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Gönüllüler çocuklarla çalışmaya motive edilmelidir. Çocuklara yönelik küçük etkinlikleri yönetebilmeleri gerekir, bu nedenle yaratıcı, esnek ve uyarlanabilir olmak önemlidir.

 

Gönüllülerin ilk önce Almanca bilgisine sahip olmaları iyidir. Bir takım halinde çalışabilmelidir.

 

Ayrıca Alman kültürünü ve dilini öğrenmeye, öğrenmeye ve yeni deneyimler ve beceriler kazanmaya motive edilmelidirler. Kızamık aşısının kanıtlanması zorunludur.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version