Site icon Erasmusgram

Almanya , Berlin : 10 Gün Gençlik Değişimi

Proje Açıklaması

 

“Team-Up to Up-Cycle” projesi, gençleri daha sürdürülebilir döngüsel ekonominin ardındaki temel fikirler ve ana çalışma prensipleri konusunda eğitme misyonunu belirliyor.

Değişen gerçekliğe kolayca uyum sağlamalarına, sosyal konumlarını tanımlamalarına ve savunmalarına, ayrıca kendi sosyal veya girişimcilik stratejilerini formüle edip uygulamalarına olanak sağlayacak kapsamlı bilgi ve uygulamalı beceriler sunarak gençlerin bu süreçlere aktif katılımını teşvik etmeye çalışır. güncel alandaki girişimler.

Planlanan gençlik değişim faaliyeti kapsamında katılımcılara geniş bir yelpazede yetkinlikler kazandırılacak.

Bu, başlıca çevresel zorluklar, döngüsel ekonomi, atık yönetimi ve azaltılması, atık malzeme türleri ve ilgili yeniden kullanım ve geri dönüşüm yöntemleri vb. hakkında kapsamlı bilgiyi içerir.

Katılımcılar, kağıt ve plastik atıkların yeniden kullanımı, geri dönüşümü ve ikincil ürün üretimi konusunda pratik becerilerle donatılacak.

 

Amaçlar ve Hedefler

 

Gençlerin küresel çevre sorunları hakkında farkındalığını artırmak.

Yeşil ekonomiye geçişin yanı sıra atık ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına ilişkin AB hedefleri ve stratejileri hakkında önemli bilgiler sağlayın.

Toplumsal düzeyde ve ötesinde atık yönetiminin en iyi uygulamaları hakkında bilgi verin.

 

Sürdürülebilir, çevre dostu bir yaşam tarzını teşvik edin ve bireysel düzeyde çok çeşitli atık azaltma önlemleri uygulayın.

Atık malzeme geri dönüşümüne dayalı farklı iş modellerini açıklayın ve bu alandaki küçük ölçekli iş fırsatları hakkında fikir verin.

 

Yeşil girişimciliğin temeli olarak kullanılabilecek kağıt ve plastik atıkların yeniden kullanımı ve geri dönüşümüne yönelik uygulamalı beceriler kazandırın.

Sürdürülebilir çevre uygulamalarını savunmak için katılımcıların sosyal diyaloğa, gençlik aktivizmine ve karar alma süreçlerine katılımını teşvik edin.

Çeşitli dijital araç ve teknolojileri tanıtarak katılımcıların dijital becerilerini geliştirmek, Erasmus+ Programı ve diğer AB platformlarını ve gençlere yönelik fırsatları tanıtmak.

Katılımcılar arasında kültürel alışveriş ve akran öğrenimi için bir platform oluşturun.

 

Proje tarihleri: 6-17 Mayıs 2024
Proje yeri: Berlin/Almanya
Katılımcı grubu: 5 katılımcı (4 katılımcı + 1 takım lideri)

Gönderen kuruluş: Adana İnovasyon Ve Aktif Gençlik Akademisi (AIAYA)

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version