Site icon Erasmusgram

Almanya 6 Günlük Gençlik Değişimi Projesi

Almanya’da gerçekleşecek gençlik değişimi projesi için katılımcı çağrısı!

Hangi tarihlerde gerçekleşecektir?

12-19 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Almanya’nın hangi şehrinde gerçekleşecektir?

Bremen şehrinde gerçekleşecektir.

Türkiye’den kaç katılımcı seçilecektir?

7 katılımcı seçilecektir

Bu proje, gençlerin kültürleri hakkında bilgi edinmeleri ve paylaşmaları için bir fırsattır.

Bu proje sayesinde, diğer gençlere tüm farklı kültürlerin sahip olduğu ortak paydayı öğretmek için pratik beceriler kazanacaklar. Öte yandan kültürel farklılıkları insanlığın bir hazinesi olarak görmeyi öğreneceklerdir.

Etkinlikler ayrıca, yeni bir şeyler deneyimlemek için geçmişteki kültürel etkileşim ve kültürel kaynaşmanın bir sonucu olarak günümüzde sahip olduğumuz kültürel formların, geleneklerin veya kültürel ifadelerin nasıl olduğunu açıklamaya odaklanacaktır.

Böylece geçmişe dayalı olarak günümüz toplumunun nasıl oluştuğuna dair bilgilerini pekiştirmiş olacağız. Bunun kültürlerarası ortamlarda çalışan ve bazen yabancı düşmanı veya ırkçı davranışlarla uğraşması gereken gençlik çalışanları, gençlik liderleri ve gençler için çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Buradaki fikir, diğer kültürleri kendi kültürlerine sürdürülebilir ve etkileşimli bir şekilde nasıl entegre edeceklerini öğrenmektir. Aynı zamanda etkinlikler, programa katılan kursiyerlerin yetenek ve özelliklerini ön plana çıkaracak ve kendilerini özgürce ifade edebileceklerdir.

1. Bilgileri dikkatli bir şekilde okuduktan sonra proje konusu doğrultusunda başvuru yapınız.

2. CV’nizi mutlaka ekleyiniz. CV’sini göndermeyen adayların başvurusu geçersiz sayılacaktır. CV’nizi dilediğiniz formatta Türkçe ya da  İngilizce yazabilirsiniz

3. Proje için başvurusunu gerçekleştirecek adayların dil bilme şartı yoktur fakat grupta aktifliğin olması için yalnızda 1-2 tane ingilizce bilmeyen kişilerin diğer katılımcıların ise iyi ve orta seviye bilenler arasından seçilecektir.

4. Proje kapsamında proje tarihleri arasındaki konaklama, yemek ve aktivite giderleri proje kapsamında karşılanacaktır. Seyahat ödemesi yapılacaktır.

5. Covid-19 önlemlerini dikkate alarak başvurunuzu gerçekleştiriniz. Aşı kartı şartı vardır. En az 2 doz aşılı olmanız geerkiyor

6. Yalnızca seçilen kişilere dönüş sağlanacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version