Site icon Erasmusgram

Almanya 5 Haftalık Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Zurow / Almanya / Mecklenburg bölgesinde kültürel bir girişimi ve alternatif bir okul projesini desteklemeyi amaçlayan bir ESC ekip projesidir. Buna paralel olarak proje, gençleri macera eğitimi, proje geliştirme ve yönetimi araç ve yöntemleriyle tanıştırmayı amaçlıyor.

 

Bu yöntemleri kendi ülkelerinde uygulama yetkisine sahip olacaklar ve (kendi ülkelerinde) ilk bağımsız adımlarını attıktan sonra, daha sonraki eğitim birimlerine katılabilecekler veya ek eğitim fırsatlarından (örn. Salto-Youth) yararlanabilecekler.

 

Projenin ilk kısmı, eski malikane parkının restorasyonu, bir tırmanma duvarının yeniden inşası, odun yakmak için bir ağacın kesilmesi ve bir ağaç evin inşasıyla başlamaktır.

 

İkinci Bölüm, Gençlerle (kış) açık hava koşullarında dağlık bir alanda macera eğitimi verecek. Üçüncü bölüm, Almanya, Sibirya, Ermenistan, Gürcistan, Türkiye ve diğer ülkelerden Takip Projeleri Katılımcıları için bir proje geliştirme eğitimidir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Proje süresince”Alter Pferdestall” Kültür merkezinde konaklama, Dağ barınağı, çadır, iglu, kar mağarası/uyku tulumu gerekli

Ulaşım: Otobüs, Tren, Bisiklet, Uçak / Erasmus+ götürü ödemeler çerçevesinde seyahat geri ödemesi olacaktır.

Yiyecek: yemek pişirme ekibinin rotasyonu grupta

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Projenin amacı, gençlik gruplarını farklı yaş gruplarıyla macera-pedagojik kış aktivitelerine yönlendiren (istenen) gençleri pratik bir şekilde tanıştırmaktır.

 

Küçük gruplar halinde (5-11) çadır ve uyku tulumu ile dağlarda olacaktır.

Şu konulara değinilecektir: Karda hareket (snowshoes, skis, pulka), çığ farkındalığı (risk yönetimi, grup dinamikleri, cenaze arama). Bivouac olanakları (iglo binası, kar mağarası, kış çadırı, doğaçlama hayatta kalma). Çocuklar ve gençler için kar oyunları. Arazide yönlendirme (harita, pusula, GPS)

KATILIMCI PROFİLİ

Uluslararası çalışma kampı, kış şartlarında macera eğitimi eğitimi ve proje geliştirme ile ilgilenen 18-30 yaş arası gençler

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version