Site icon Erasmusgram

Almanya 5 Günlük Training Course

Bu çalıştay, katılımcıları güncel, kesişimsel, ırkçılık karşıtı ve sömürgecilik karşıtı yaklaşımlar kullanarak ayrımcılık karşıtı eğitim konusunda eğitecek ve genç işçilerin sosyal adaleti ele alan eğitim faaliyetleri tasarlama yeteneklerini geliştirecektir.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek ve vize masraflarınız karşılanacaktır.

5-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Projeye hangi ülkelerden katılımcılar seçilecektir ve kaç kişi seçilecektir?

Toplam 27 katılımcı olacaktır.

Almanya, Yunanistan, Macaristan, İtalya, Portekiz, Sırbistan, İspanya, Türkiye, Birleşik Krallık’tan başvurular kabul ediliyor.

Proje, Berlin’e yakın olan Baitz’de gerçekleşecektir.

Sözde “Göç Yazı” sırasında ve sonrasında, Avrupa kıtasına eşi görülmemiş sayıda mülteci girdi ve bu da hem toplumsal hem de siyasi düzeyde geniş bir sağ tepkiye yol açtı.

 

Bu, ortak Avrupa dayanışması fikrinin azalmasına ve milliyetçiliğin gelişmesine neden olurken, Avrupa sınırlarındaki acılara yönelik kamuoyunun ilgisi azaldı.

Bu kutuplaşmanın bir sonucu da, bir yanda mültecilerin kötü durumuna, diğer yanda Avrupa’nın ev sahibi toplumlarının esenliğine ilişkin endişelere paralel olarak yükselen toplumsal gerilimler ve çatışmalardır.

TAYA, ırkçılık karşıtı ve sömürgecilik karşıtı kavramlara ilgi duyan gençlik çalışanlarını hedef alır ve onları önyargı karşıtı pedagojik metodolojiler aracılığıyla ırkçılık karşıtı eylemi işlerine entegre edecek araçlarla donatır, ırkçılığa yönelik eğitim etkinlikleri tasarlama ve kavramsallaştırma yeteneklerini geliştirir. düşünce ve eylem kalıpları.

Projenin sonuçlarını daha da sürdürmek için, bulgular ve alınan dersler, katılımcılar ve CRISP/kolaylaştırıcılar tarafından ortaklaşa geliştirilen kolaylaştırma yönergeleri aracılığıyla, diğer gençlik çalışanlarını topluluklarında ırkçılığa yönelik kendi etkinliklerini geliştirmeleri konusunda desteklemek için yaygınlaştırılacaktır.

Proje, katılımcıların teori ve pratiğin yanı sıra topluluklarında gençlik bilincini teşvik etmek için ayrımcılık karşıtı eğitim yöntemleriyle tanıştırılacağı bir eğitim şeklinde gerçekleşecek.

İlk çalıştayda katılımcılar, sömürgecilik sonrası ve eleştirel beyazlık çalışmalarının teorik temellerini, ayrıca ayrımcılık, ırkçılık ve kesişimselliği öğrenecekler.

İkinci çalıştayda, katılımcılar, yaygın eğitim-önyargı ve ırkçılık karşıtı eğitim metodolojilerine odaklanan kolaylaştırma kılavuzları geliştirmek için sömürgecilik karşıtı ve ırkçılık karşıtı yaklaşımları kullanacaklar.

Her iki atölye çalışması da betzavta alıştırmaları, simülasyon oyunları, öz yansıtma, vaka çalışmaları, uzman konuşmaları ve ilgili interaktif alıştırmalar, forum tiyatrosu yöntemleri ve gün boyu çalışma ziyaretleri gibi çeşitli etkileşimli yöntemleri içerecektir.

3 ana yetkinlik alanı aracılığıyla:

1) ayrımcılık karşıtı tutumlar

2) önyargı karşıtı pedagojik metodolojiler

3) teorik temeller hakkında bilgi, gençlik çalışanları ırk ayrımcılığı konularının daha fazla farkına varacak ve ayrımcılıkla mücadeleyi entegre etmek için gerekli bilgi ve becerileri edineceklerdir.

-Uygulamalarında ırkçılık yaklaşımları.

Katılımcılar, ırkçı düşünce kalıplarını ele alan eğitim faaliyetleri tasarlayacak ve diğer gençlik çalışanlarının kendi topluluklarında ırkçılıkla mücadele eden faaliyetler geliştirmelerine yardımcı olmak için özel olarak hazırlanmış bir kolaylaştırma kılavuzu geliştirecek, böylece katılımcılar kendi ağlarında uzman olacak ve bulguları yayarak çoğaltıcı olarak hareket edecekler.

Resmi adresine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Son başvuru tarihi: 24 Ekim 2021

Exit mobile version