Site icon Erasmusgram

Almanya 4 bin euro maaşla 1.5 milyon çalışan arıyor – Tüm Detaylar Burada

Yurt dışında kariyer yapmak istiyor musunuz? Almanya’nın tam istihdama erişmesinden sonraki süreçte istenen alanlar üzerinde 1,5 milyon kişi aranıyor!

Almanya hangi alanlarda çalışan arıyor!

Yurt dışında çalışmayı düşünenler ülkelerin duyurduğu iş fırsatlarını takip ediyor. Avrupa’daki ülkeler iş ilanlarını ihtiyaçlarını diğer ülkelerden gelecekler ile çözmektedir.

Almanya 2022’de  ekonomik anlamda daha da önemli adımlar atmak istiyor. Almanya’da işsizlik %3 düzeyinde.

Bu düşük oran ülkede 1,5 milyon istihdam durumu sağlıyor.  Avrupa birliği ülkeleri arasında lokomotif görevi gören Almanya, geçtiğimiz sezonu gayet başarılı geçirdi ve eleman ihtiyacı gittikçe artmaya başladı!

Almanya’nın 4 bin Euro maaş ile aradığı meslekler!

Bu meslekler arasında 230.000 yuva eğitmeni gelmektedir.

Bu listede ise 300.000 kişi ile hemşire , yaşlı hasta bakıcılığı yer alıyor.

Garsonluk en çok açık olan mesleklerden birisi

Su tesisatçılığı da işçi açığı bulunan diğer mesleklerden birisi

Tır şoförlüğü listede bulunan diğer meslek

Almanya’da çalışacak Garson bulunmuyor!

Gastronomi çalışmalarıyla bilinen Dehoga Derneği, garson olarak çalışan bulunmadığını , ülkede garson açığının yüksek olmasından şikayetçi!

Almanya’daki restoranlarda %80 oranında garson eksiği bulunmaktadır. Tecrübeli garsonun aylık maaşı bahşişler ile birlikte net 3000 Euro’yu geçebiliyor.

Bu maaşın brüt kısmı ise 4000 Euro.

Çok fazla alanda kalifiyeli çalışan ihtiyacı olan Almanya, gelecek sene itibarıyla maaşların artmasıyla maaşların 4000 Euro’yu bulacağı düşünülüyor.

İşçilerin maaşlarının yükselmesinin en büyük sebeplerinden birisi olarak ise, şirketlerin kalifiyeli çalışan için daha fazla parayı vermesi.

 

Exit mobile version