Site icon Erasmusgram

Almancanızı Geliştirmeniz İçin En İyi 10 Alman Dizi 

Almanca günümüzde önemli olan dillerden birisidir. Bu yazımızda Almanca öğrenmek ya da geliştirmek için izlenmesi gereken diziler hakkında bilgi vereceğiz.

Dizi izlemek dil öğrenmenin en kolay yollarındandır. Telaffuz, cümle yapısı, informal ifadeler ve birçok açıdan size katkı sağlar

Almanca öğrenme yolları çok fazladır. Özellikle dil öğrenmek için dizi izlemek çok tercih edilmektedir.

1. Berlin Station

Dizinin ilk sezonunda analizci Daniel Miller gizli bir görev için Almanya’ya gönderilir. CIA Almanya genel merkezine sıradan bir transfer gibi görünürken aslında Miller’in amacı içerideki gizli bilgileri sızdıran ispiyoncuyu tespit etmektir. 

2. Charité

1888 yılında geçen tarihi bir doktor dizisidir.  Bu tarihi doktor dizisi 1888’de geçmektedir. Ünlü bilim insanlarının Nobel ödülünü kazanmak için yarışmalarını dizinin ana konusudur. 

Bu dizi hem eğitici hem de sürükleyicidir. İzlemeniz Almanca seviyeniz gelişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca tıp tarihi ve 19. yüzyılın sonlarında Almanya’daki siyasi gelişmeler hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

3. Weissensee

1980 ve 1990 yıllarında Doğu Berlin’i yaşayan iki aileyi konu alır. Weissensee dizisi Berlin duvarının yıkılışı ve Alman markı uygulaması gibi önemli tarihi olayları da kapsamaktadır.  Ayrıca bu önemli gelişmelerin şehirdeki insanların hayatlarını nasıl etkilediği anlatılır.

4. Türkisch für Anfänger

2006 yılında yayınlanan Alman yapımı bir komedi dizisidir. Türkisch für Anfänger dzisi Berlin’de geçmektedir. Ana karakter 16 yaşındaki Lena isimli genç kızdır. Annesinin hızlı bir şekilde Türk bir polis memuruyla nişanlannmasi ile Lena’nın hayatı darmadağın olur. 

5. Parfum

“The Perfume” adlı romanın temel konusunu ele alır. Ancak tam bir kitap uyarlaması değildir. Hikayenin merkezinde beş yatılı yurt öğrencisi yer alır. Bu öğrencilerin de dahil olduğu vahşice işlenen seri cinayetler bulunur. Bu cinayetleri çözmek için tüm gayretiyle çalışan bir uzman vardır. Dizi tüm bu yaşananları konu alır. 

6. Stromberg

Bir Alman sigorta bürosunun beceriksiz patronu dizinin ana karakteridir. Bu patronun hayatını anlatan komedi dizisidir. Stromberg izlemek Almanca öğrenmek isteyenler için iyi bir yöntemdir. 

7. Dogs of Berlin

Suç ve komedi türlerine ait olan Alman yapımı bir dizidir. Hem Alman hem de Türk asıllı bir futbolcunun cinayeti için görevlendirilen iki polisin yaşadıkları anlatılır. Bu polislerden biri kuralları çiğneyerek adaletin peşinde koşar. Diğer polis ise kendi çıkarları için suç işler. Yani bu dizide hem iyi hem de kötü polis vardır.

8. Dark

Dark, Wenden isimli hayali şehirde kaybolan bir çocuğu ve çevresindeki dört ailenin bağlantılı hayatlarını konu alan bir dizidir. Karanlık ve karanlık bir atmosfere sahiptir. Bu dizde zaman yolculuğu, nükleer felaket, kasaba halkının birbiriyle iç içe geçmiş ilişkileri gibi birçok noktaya değinilmektedir. Çok etkileyici olduğu için sizi hemen içine alacaktır. Ayrıca Almancanızı geliştirmek için bire birdir.

9. Bad Banks

Heyecan verici bir senaryoya sahip bir alman dizisidir. Frankfurt, Lüksemburg ve Londra şehirleri arasında geçmektedir. Dizide genç bir bankacı ve onun kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanma hikayesi ele alınmıştır. 

En iyi yapım ve En iyi senaryo ödüllerini almıştır.

10. Babylon Berlin

1920’li yıllarda geçen bir dizidir. Köln’den Berlin’e Gereon Rath adlı polis memuru gider. Dizi bu polisin yaptığı çalışmaları ve araştırmaları anlatmaktadır. Gerçekleştirdiği çalışmalar onu uyuşturucu ve yolsuzluklarla dolu karanlık bir dünyaya doğru yol aldırır.

Bu dizi Almanca öğrenmek isteyenler için çok uygundur. Ayrıca tarihe merakı olan kişilerin de izlemesi önerilir. İki dünya savaşı arasındaki dönemde Almanya’daki yaşantı ve hayat ile ilgili doğru bir şeklide bilgi verilmektedir.  Bu yüzden Babylon Berlin izlenmeye değer bir dizidir.

Exit mobile version