Site icon Erasmusgram

ABD , Facebook’ta Yapay Zeka Stajı – 2021

ABD’de Facebook’ta Yapay Zekâ Stajı, 2021

Facebook’un sizlere sunduğu program süresi en az 12 hafta olan yapay zekâ stajına başvurmak oldukça kolaydır. 

Yapay Zekâ Nedir?

Yapay zekâ, çeşitli görevleri yerine getirme amacıyla insan zekasını taklit eden sisteme denmektedir. Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle de yapay zekâ her geçen gün kendini yenilemektedir.

Yapay zekâ, günümüzde üstün seviyede işleve sahip insan benzeri robotların dünyayı ele geçirmesine ilişkin çeşitli görüntüler sunsa da aslında Yapay zekanın temel amacı; insan yeteneklerini geliştirmek ve bunlara katkıda bulunmaktır. İnsanlık tarihi açısından büyük bir gelişme olan yapay zekâ sistemi günümüzde oldukça değerlidir.

Birçok şirket ve birçok kurum yapay zekayı kullanarak büyük adımlar atmaktadırlar. Hatta yapay zekâ hayatımızın her anında kullandığımız uygulamaların içerisinde bile vardır.

Örneğin; telefondan yazı yazarken sözcüklerimizin tamamlanması, sorduğumuz zaman bize yol tarifi vermesi, bir sonraki izleyeceğimiz filmi ya da diziyi bize önermesi gibi fark edemediğimiz birçok uygulamalarla karşımıza çıkmaktadır. 

Yapay Zekâ’nın Uygulama Alanları

Yapay zekâ 4 ana uygulama alanıyla karşımıza çıkmaktadır. Bunlar;

Ses tanıma: Bilgisayarların sesleri tanıyabilmesi için mikrofon ve frekanslar oluşturulmaktadır. Harfler veya da kelimeler bu frekanslar sayesinde algılanmaktadır. Bu şekilde yapay zekâ sesi tanır, anlar ve cevap verir. Yapay zekâ ses tanıma özelliğine sahip birçok uygulama bulunmaktadır.

Görüntü işleme: Kamera ile çekilen görüntüler dijital bir hale getirilerek piksellere, pikseller ise koda dönüştürülmektedir. Bu kodları ise yapay zekâ algoritmaları yorumlamaktadır. 

Doğal dil işleme: Bu alanda yapay zekâ; derin öğrenme, makine öğrenmesi, istatiksel analiz ve kural tabanlı yaklaşımlar kullanır. Örneğin; yazım hatalarının düzeltilmesinden, otomatik çeviri sistemlerine, dil öğrenimi uygulamalarından kişisel asistan uygulamalarına kadar doğal dil işleme sistemi kullanılmaktadır. Buna örnek olarak gösterilecek birçok popüler uygulamalar bulunmaktadır.

Muhakeme: Burada yapay zekâ, muhakeme özelliği sayesinde mevcut verileri kullanarak çeşitli algoritmalar oluşturur ve en rasyonel kararı verebilmektedir. Yani bir hâkim nasıl iki tarafı dinleyip suçlu ve suçsuzu ayırt ediyorsa yapay zekâ da yine aynı şekilde muhakeme özelliği sayesinde suçlu ve suçsuzu ayırt edebilmektedir. 

Şeklindedir.

Yapay Zekâ Stajı Hakkında Detaylar

Yapay zekâ sistemini öğrenmek için çeşitli stajlar vardır. Eğer uygunluk kriterlerine uyuyorsanız bu yapay zekâ stajına başvurmanız oldukça mümkündür. Facebook’un sizlere sunduğu yapay zekâ stajı en az 12 haftadan oluşmaktadır.

Burada stajyerler temel algoritmik ilerlemeler yapma ve fikirleri üzerinde çalışma fırsatına sahip olacaklardır. Bu staj; Menlo Park, Seattle, New York ve Pittsburg ofisinde sunulmaktadır. 

Yapay Zekâ Stajı Uygunluk Kriterleri

Yapay zekâ stajına başvuru yapabilmeniz için çeşitli uygunluk kriterleri bulunmaktadır. Bu kriterler şunlardır;

Başvuru adaylarının işe alım sırasında çalıştıkları ülkede çalışma izinleri olmalıdır.

Başvuru adaylarının yapay zekâ, bilgisayar bilimi, uygulamalı matematik, makine öğrenimi, bilgisayarla görme, optimizasyon, veri bilimi ve istatistik alanlarında deneyime veya yayına sahip olmaları gerekmektedir. 

Başvuru adaylarının C, C++, python veya diğer programlama dillerinde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

Başvuru adayları staj programını tamamladıktan sonra tam bir lisans programına geri dönme niyetinde olmalıdır. 

Yapay Zekâ İş/Staj Tanımı

Yapay zekâ stajındaki stajyerler, burada akıllı makinelerin geliştirilmesi için çeşitli araştırmalar yapma imkânı bulacaklardır.

Yapay zekâ stajındaki stajyerler, burada verilerin anlambilimini öğrenmeyi sağlayan çeşitli araştırmalar yapma imkânı bulacaklardır.

Yapay zekâ stajındaki stajyerler; burada veriye dayalı insan davranışı modelleri geliştirme ve ürün geliştirme için uygulanabilecek araştırmalara katkıda bulunma imkânı bulacaklardır.

Yapay Zekâ Stajının Faydaları

Yapay zekâ stajının kişiye sağladığı faydalardan en önemlisi de CV’ye olan katkılarıdır. Hayatınızın her yerinde size lazım olabilecek bir sistemi öğrenmeniz iş hayatınıza çok fazla olumlu etkiler de sağlayacaktır. Böylesine büyük bir teknolojik sistemi öğrenmeniz ve iyiye kullanmanız insanlığa birçok fayda sağlayacaktır.

Ayrıca bu staj döneminde stajyerler harika bir deneyim kazanma şansı da elde etmiş olacaktır. Çünkü yapay zekâ teknolojisi günümüzdeki en ileri teknolojik sistemlerden biridir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız 

Exit mobile version