“ConnectYON Makers” adlı Erasmus+ eğitim kursu için açık çağrı yayımlandı. Polonya’nın Grzybów şehrinde gerçekleştirilecek uluslararası eğitim programı, Avrupa’nın farklı ülkelerinden gençlik profesyonellerini bir araya getirecek. 🌍
Program; bireyin kendisiyle, diğer insanlarla ve doğayla daha güçlü bağ kurabilmesini destekleyen ConnectYON metodolojisi temel alınarak oluşturuldu.
Eğitim süreci boyunca katılımcılar; deneyimsel öğrenme, uygulamalı çalışmalar ve derinlemesine değerlendirme oturumları aracılığıyla kişisel, sosyal ve çevresel becerilerini geliştirme fırsatı elde edecek.
Eğitim kursu, katılımcıların kendi öğrenme süreçlerini şekillendirebileceği esnek bir yapıya sahip olacak. Bazı oturumlar tüm grupla birlikte yürütülürken, birçok atölye çalışması küçük gruplar halinde gerçekleştirilecek ve katılımcılar ilgi alanlarına uygun etkinlikleri seçebilecek.
📌 “ConnectYON Makers” Eğitim Kursunun Hedefleri
Program kapsamında katılımcıların;
🧠 Öz farkındalık, mindfulness ve duygusal dayanıklılık becerilerini geliştirmesi
🤝 Empatik iletişim, iş birliği ve çatışma çözme alanlarında yetkinlik kazanması
🌱 Sürdürülebilir ve yenileyici yaşam modellerini deneyimlemesi
📚 Gençlerle çalışırken kullanılabilecek yeni yöntem ve araçlar öğrenmesi
🌍 Kültürlerarası öğrenme süreçlerine katılması ve Avrupa çapında ağ oluşturması amaçlanıyor.
Proje aynı zamanda gençlik çalışanlarının; topluluk oluşturma, çevresel farkındalık geliştirme ve gençlerin kişisel gelişimini destekleme konularında daha aktif rol üstlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
“ConnectYON Makers”, katılımcıları yalnızca bireysel gelişim alanında değil; toplumsal dönüşüm, çevre bilinci ve gençlik çalışmaları konusunda da daha bilinçli ve etkili değişim yaratıcıları haline getirmeyi amaçlayan uluslararası bir Erasmus+ eğitim programı olarak öne çıkıyor.
🌍 Programa Katılabilecek Ülkeler
Eğitim kursu; Türkiye, Almanya, Fransa, İtalya, Romanya, Slovenya, Hırvatistan, Yunanistan, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden katılımcılara açık olacak.
📍 Proje Yeri: Grzybów, Polonya
📅 Tarihler: 26 Temmuz – 6 Ağustos 2026
👥 Katılımcı Sayısı: Toplam 24 kişi (ülke başına 2 katılımcı)
🎯 Katılımcı Profili:
• Gençlik çalışanları
• Eğitimciler
• Kolaylaştırıcılar
• Topluluk liderleri
• Sosyal etki ve değişim alanında çalışan kişiler
• 18 yaş ve üzeri katılımcılar
⏳ Son Başvuru Tarihi: 31 Mayıs 2026
