“Belonging in Motion”, katılımcılar için tasarlanmış 8 günlük deneyimsel bir eğitim programıdır
. Bu program, toplumsal katılım, diyalog ve aidiyet konularını ele almak için land art ve hikâye anlatıcılığı yöntemlerini araç olarak kullanmayı amaçlar.
“Aidiyet, uyum sağlamak değil; birlikte alan yaratmaktır.”
Her manzara bir hikâye anlatır:
Bir nehir taşların arasından yolunu bulur.
Kökler toprağın altında birbirine dolanır.
Farklı unsurlar aynı zemini paylaşır ve sessizce yaşadıkları yeri şekillendirir.
İnsan toplulukları da bundan çok farklı değildir. Aidiyet, sabit bir şey değil; karşılaşmalarımız, birbirimizi dinleme biçimlerimiz ve birbirimize alan açma yollarımızla yeniden ve yeniden inşa edilir.
Bugünün gençleri, göç, kültürel çeşitlilik ve farklı yaşam deneyimlerinin şekillendirdiği toplumlarda büyüyor. Bu nedenle “Nereye aitim? Farklı olsam da bir şeyin parçası olabilir miyim?” sorusu her zamankinden daha önemli hale geliyor.
Katılımcılar ise bu soruların güvenle tartışılabileceği ortamları kuran kişiler oluyor. Ancak çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerine anlamlı bir diyalog için yaratıcı araçlara ihtiyaç var.
Land art, bu konuşmayı başlatmak için güçlü bir yöntem sunuyor. Doğada taş, yaprak, ahşap ve toprak gibi malzemelerle yapılan bu sanat, geçici bir niteliğe sahip.
Eser bir süre var olur, sonra doğaya geri döner. Bu geçicilik, çeşitlilik ve aidiyet için güçlü bir metafor oluşturur: farklı parçalar bir araya gelerek anlamlı bir bütün yaratır.
Eğitim Süresince Katılımcılar:
Çeşitlilik, kimlik ve aidiyet konularını deneyimsel öğrenme ile keşfedecek
Land art felsefesini ve uygulama tekniklerini öğrenecek
Doğada ekip çalışmasıyla sanat eserleri tasarlayıp uygulayacak
Sanatı kişisel hikâyelerle bağdaştıracak anlatım becerileri geliştirecek
Fotoğraf, video ve röportajlarla yaratıcı süreçleri belgeleyecek
Katılımcılar yalnızca land art hakkında bilgi edinmekle kalmayacak; aynı zamanda uygulayacak, üzerine düşünecek ve bu deneyimi katılımcılar aktarılabilecek yöntemlere dönüştürecek.
Eğitim sonunda her katılımcı, kendi topluluğunda bu yöntemleri gençlerle kullanmaya yönelik somut bir plan geliştirecek. Böylece katılımcılar, aidiyeti “uyum sağlamak zorunda olunan bir şey” olarak değil, birlikte şekillendirilebilecek bir süreç olarak deneyimlemeleri için gençlere yaratıcı araçlar sunacak.
Tarih: 📅 2–11 Haziran 2026
Yer: 📍 Balestrand, Norveç
Başvuru için tıklayınız
Whatsapp kanalımıza katılarak duyurulardan anında haberdar olmak için tıklayınız
Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız
