Site icon Erasmusgram

3D dünya haritasından bölge seçerek doğa sesleri dinlemek ister misiniz?

Sound of Earth, ekosistemlerimizin korunması ve restorasyonu için rahatlamama veya meditasyon yapmama ve farkındalık yaratmama yardımcı olmak için doğanın ortam seslerinden oluşan bir koleksiyon oluşturma kişisel bir ihtiyaçtan doğdu.

Gelecek nesillerin de doğal olarak gördüğümüz doğal manzaraların ve seslerin tadını çıkarabilmeleri için çevremizi korumamız ve restore etmemiz gerekiyor. Bu yüzden lütfen yerel çevre projelerinizi veya küratörlüğünü bu web sitesindeki projeleri destekleyin.

Bu web sitesi üzerinden dünya haritası üzerinden istediğiniz bölgeyi seçerek doğa seslerini dinleme fırsatı yakalayacaksınız.

Su , yağmur , kuş seslerini dinleyebileceksiniz.

İsmin arkasında ne var?

1977’de NASA, güneş sisteminin keşfini dış gezegenlerin komşuluğunun ötesine, Güneş’in etki alanının dış sınırlarına ve muhtemelen ötesine genişletmek için Voyager 1 ve 2 Yıldızlararası misyonlarını başlattı.

Her iki Voyager uzay aracında, diğer akıllı dünya dışı uygarlıklara yönelik iki altın fonograf kaydı içeriyorlardı. Kayıtların içeriği, zamanının en ünlü Kozmolog ve Bilim Eğitimcisi Carl Sagan’ın başkanlık ettiği bir komite tarafından seçildi.

Komitenin seçimi, Dünya gezegenindeki yaşam ve kültür çeşitliliğini tasvir eden sesler ve görüntüler içeriyordu.

Kaydın bir kısmı, volkanlardan, rüzgardan, yağmurdan, hayvanlardan, insanlardan ve daha fazlasından gelen doğal sesleri içeren Dünya Sesleri’ne ayrıldı.

Dünya, şimdiye kadar yaşamı barındırdığı bilinen tek dünyadır. En azından yakın gelecekte türümüzün göç edebileceği başka bir yer yok. Ziyaret etmek ve yerleşmek için henüz değil. Beğenin ya da beğenmeyin, şu an için Dünya bizim duruşumuzu sergilediğimiz yer.

Web sitesine erişmek için tıklayınız

 

Exit mobile version