Site icon Erasmusgram

2022 Almanya’da DAAD Helmut Schmidt Master Programı – Tüm Masraflar Karşılanıyor

2022 Akademik yılı için DAAD Helmut Schmidt programına başvurular başladı. Almanya tarafından Kamu Politikaları ve İyi Yönetim için rekabetçi finans Yüksek Lisans başvurusu başladı.

2022 DAAD Helmut Schmidt başvurusu başladı.  DAAD, Almanya Hükümeti tarafından Kamu Politikaları ve İyi Yönetişim için tam finansman desteği sunuyor.

Prestijli ve rekabetçi Yüksek Lisans bursu için başvurular başladı. 2009 senesinden itibaren DAAD’ın Helmut Schmidt Programı Kamu Politikaları ve İyi Yönetişim olarak tanınıyor.

Orta ve Latin Amerika, Afrika, Asya, Amerika, Orta Doğu ve Ukrayna gibi uygunluğu olan ülkeler başvuru da bulunabilir. İlk kez başvuru yapacak adaylar ve tecrübeli kişiler DAAD Helmut Schmidt programı için başvuru da bulunabilir.

DAAH Helmut Schmidt programı geleceğin hukuk, siyaset, yönetim ve ekonomi gibi alanlarında liderleri iyi yönetişim ilkelerine bağlı olarak yetiştirmek ve adayların mesleki yaşamlarına uygulamaya yönelik bir kurs programı olarak hazırlanmıştır.

İlk üniversite diploması olan kişiler ülkenin sosyali ekonomik ve politik gelişimi için önem taşıyacaktır. Bunun için Yüksek Lisans derecesi alma fırsatını elde etmek için bu programa başvuruda bulunabilirsiniz.

Sosyal çeşitliliğinden üstesinden gelmeyi hedefleyen sosyal ve ekonomik sistemlerdir. Bu program da seçilmiş ortak ülke ve bölgeler de iyi yönetişim ile sivil toplum yapıları desteklenmektedir.

DAAH Helmut Schmidt programı Almanya Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Bu bursun süresi, Yüksek Lisans kursuna ve üniversiteye göre 2 yıl sürmektedir.

Siyaset Bilimi, Sosyal Bilimler, Ekonomi, Hukuk ya da Kamu Yönetimi alanlarında Lisans derecesine sahip misiniz? Almanya’nın en iyi 8 üniversitesinde ilgili bölümler de Yüksek Lisans eğitimi almak için başvuruda bulunabilirsiniz. 

DAAD Helmut Schmidt Programı Hakkında Detaylı Bilgiler

DAAD Helmut Schmidt programı hakkında bilgiler aşağıda yer alıyor.

DAAD Helmut Schmidt programı için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2021’dir. Bu tarihe kadar başvurunuzu oluşturmalısınız. Almanya tarafından tamamen finanse edilmektedir. Peki, uygun olan ülkeler nelerdir?

Sizler de OC topluluğumuza katılın. Gençlik liderlerimiz sizlere başvuru için atacağınız her adımda destek oluyor. 

DAAD Helmut Schmidt Programı Uygunluk Kriterleri

Başvuru yapacak kişilerin başvurularının kabul edilmesi için aşağıda yer alan şartları sağlaması gerekmektedir. 

DAAD Helmut Schmidt Kriterleri

Başvuru sahipleri belirtilen ülke vatandaşı olmalı,

Dil becerisi,

Üniversite diplomasına sahip olmak,

Bu program için ikna edici açıklama yapılması,

Tüm Yüksek Lisans kurslarında başvuru sahiplerinin kriterlere uygun olması,

DAAD Helmut Schmidt Programı Faydaları

DAAD Helmut Schmidt programında seçilen öğrencilerin tüm masrafları finanse edilecektir. Aynı zamanda Yüksek Lisans programı için aylık 861 Euro burs desteği verilecektir.

Aynı zamanda Almanya’ya gidiş-dönüş için seyahat ödeneği verilecektir. Bunların yanı sıra çalışmalar ve araştırmalar için hibe verilecektir. 6 aylık Almanca dil kursu imkanı sunulacaktır.

DAAD Helmut Schmidt programı dahilinde başvuru sahipleri öğrenim ücretinden muaf tutulacaktır. Son başvuru tarihi 31 Temmuz 2021 tarihinde olacaktır.

Akademik takvime göre son başvuru tarihi 31 Temmuz 2021’dir.

Resmi web sitesine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version