Site icon Erasmusgram

 2021’de Ucuz Tatil veya Seyahat Yapmak İsteyenlere 10 Ekonomik Şehir Önerisi 

Keyifli bir tatil yapmak isterseniz 2021’de ucuz tatil yapmak isteyenlere 10 ekonomik şehir önerileri bulunmaktadır.

Herkesin araştırdığı ve merak konusu olan 2021’de ucuz tatil yapmak isteyenlere 10 ekonomik şehir önerisi hakkında  makalemde sizlere bahsedicem.

1-Didim-Aydın

Aydın’ın Ege Deniz kıyısında yer alan Didim; uzun kumlu sahilleri, plajları, berrak denizi, yıl boyunca her zaman güneşli olan, tarihi kalıntıları ile her konuda ve anlamda harika bir tatil yeri olmaktadır.

Özelliklede yazlıkçıların akın ettiği tatil yeri olan Didim’de otel ve pansiyon fiyatları çok ekonomik ve uygun olmaktadır. Bu fırsatları kaçırmayın tatile gideceğiniz de mutlaka Didim’i tercih edebilirsiniz. Özelliklede Altınkum’u ziyaret etmenizi öneririm.

2-Eskişehir

Anadolu’nun bozkırında yer alan sıradan bir şehir olmaktadır. Son yıllarda Odun Pazarı’nda restore edilen Osmanlı evleri, Avrupa şehirlerini aratmayan peyzaj çalışmaları, yüzlerce öğrenciye ev sahipliği ve heykelleri ile çok hareketli bir şehir haline gelmiştir.

Öğrencilerin yaşadıkları Eskişehir’de fiyatlar çok ekonomik ve uygun olmaktadır. Gezmek için ve tatil için uygun bir şehir olmaktadır.

3-Amasra – Bartın

Karadeniz’in en şirin ve harika bir şehri olan Amasra- Bartın gerçekten görülecek ve tatil yapmak için muhteşem bir şehir olmaktadır.

Deniz, kum, güneş denildiği zaman ilk akıllara gelecek şehirler arasında yer alan Amasra hem çok ekonomik hemde tarihi gezilecek yerleri olarak bir numara olmaktadır.

Hatta hafta sonları dinlenmek isteyen ve biraz hava değişikliği yapmak isteyenler için harika bir tatil şehridir. Balık lokantaları ve konaklama yerleri çok ekonomik olduğu için çok tercih edilmektedir.

4- Sığacık – İzmir

Türkiye’nin en sakin şehri olan Seferihisar’ın Sığacık ilçesi; organik ürünleri, mimarisi, bölgeye özgü yemekleri ve limanlarının yanı sıra balık lokantalarının olduğu bir tatil yeri olmaktadır.

İnce kumu ve ışıl ışıl suyu ile deniz keyfini ve tatil keyfini çıkarabileceğiniz bir tatil mekanı olmaktadır. Üstelik fiyatlar da çok ekonomik olduğundan dolayı çok tercih edilen bir yer olmaktadır.

5-Gaziantep

Gaziantep; Güneydoğu Anadolu’nun en harika şehirlerinden biri olmaktadır. Gaziantep; gurme turlarının da en popüler adreslerinden birisidir.

Dünyanın en büyük müzesi Zeugma Mozaik Müzesi’de burda olmaktadır. İmam Çağdaş’ta veya Halil usta’nın kebapları, Güllüoğlu baklavaları ve Koçak baklavaları çok meşhur olmaktadır.

Çok ünlü yerler olmasına rağmen fiyatlar çok ekonomik olmaktadır. Mutlaka gezilecek ve tatil için harika bir şehirdir.

6- Gökçeada – Çanakkale

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada komşusu Bozcaada kadar ünlü olmasa da doğal güzellikleri ile çok güzel bir adadır.

En popüler plajı Yıldızköy Plajı ile sörf tutkunların tercih ettiği yer olan Aydıncık plajı gidilecek en güzel tatil yeridir. Aynı zaman da fiyatları da her zaman çok ekonomik olmaktadır.

7- Foça – İzmir

Ege kıyılarında en popüler olan Foça tatil bölgesi olarak çok tercih edilmektedir. alaçatı ve Ayvalık ve bunun gibi pek çok sayıda taş Rum evlerine sahiplik yapmaktadır.

Foça’da konaklamak çok ekonomik ve uygun olmaktadır. Gerçekten tatil için harika bir yerdir.

8- Avşa – Balıkesir

 Marmara Denizinde olan Avşa 1970’li senelerde orta sınıf Türk ailelerin en çok tercih ettiği tatil bölgesi olmaktadır. Son zamanlar da unutulsa da harika bir yer olan Avşa tatil için harika bir yerdir.

İstanbul, Tekirdağ ve Erdek’ten deniz yolu ile çok rahat gidilmektedir. Pek çok sayıda otel ve pansiyon bulunmaktadır. Fiyatları da bütçeleriniz hiç zorlamadan gidilebilecek bir tatil yeridir.

9- Akyaka – Muğla

Akkaya; Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olmaktadır. Gökova Körfezi’ndeki en popüler tatil yari olmaktadır. Son yıllarda surf tutkunlarının ve yabancı turistlerin akın ettiği yer olan Akkaya’nın fiyatları da çok ekonomik ve uygun olmaktadır. Tatil için gidilecek  ekonomik yerlerinden birisidir

10- Assos – Çanakkale

Assos Kuzey Ege’nin en harika yerlerinden biridir. Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, Yunanistan’ın Midilli adasının tam karşısında yer almaktadır.

Çok köklü bir tarihe sahiplik etmektedir.

Eski taş evleri, liman çevresinde bulunan butik oteller ve pansiyonların fiyatları da çok ekonomik olmaktadır.

Hatta dağ da yer alan Behramkale köyünde çok sayıda uygun ücretlerde pansiyonlar olmaktadır. Tatil için en ekonomik bir yer olmaktadır.

Exit mobile version