Site icon Erasmusgram

10 Maddede Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

10 Maddede Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır?

1)Bilet uygulamalarını telefonunuza indirin, üye olun ve bildirimlerini açın. Kampanyalar hakkında bilgi herkesten önce üyelere gider çünkü.

2)Maillerinizi sık sık kontrol edin ki gözünüzden şahane fiyatlı bir bilet kaçmasın

3)Biletinizi önceden (en az 4 ay) alın. İhtimallerden korkmayın! Ya bir şey olur da gidemezsem diye düşünmeyin. Genelde olmuyor çünkü ve siz pinpirikliğinizden dolayı esnek bileti almak için 200-300 tl daha fazla ödüyorsunuz.

4) Gitmek istediğiniz destinasyonlar ve tarihler belirli olsun ki filtreniz küçülsün her gelen mailde acaba buraya mı gitsem diye düşünürken fırsatı kaçırmayın.

5) Kış ayında seyahat etmekten kaçmayın!!Bir kere maddi olarak en ucuz biletler hep kış aylarında (Yılbaşı ve sevgililer günü hariç Ocak-Şubat ayları) satışa çıkar.

İkinci olarak turistlerin çoğu kıştan öcü gibi korktuğu için genelde tercih etmezler ve siz gittiğiniz yeri çok daha güzel keşfedersiniz.

6)Mümkünse hafta içi uçmaya çalışın. Çarşamba günleri biletlerin genelde en uygun olduğu günlerdir.

Çünkü genelde herkes Cuma-Pazar uçuşunu tercih ettiğinden havayolu şirketleri için Cuma günleri hafta sonu sayılmaktadır. Biletler arasında ciddi fiyat farkları oluşur.

7)havayollarının anlaşmalı olduğu kredi kartlarını kullanın. Böylelikle uçuş puanları yada miller kazanarak bir sonraki seyahatlerinizi bedavaya getirebilirsiniz.

8)Tek bir yere bakmayın. Bilet uygulamalarında fiyat hemen hemen aynıdır diye düşünmeyin.

Değişebileceği zamanlarıda gördü bu gözler.. (bir sitede bir bilet gidiş dönüş 1100 tl iken diğerinde 670 tl gördüğüm oldu)

9) Tek bir havalimanına bakmayın. Şöyle anlatayım Sabiha Gökçen havalimanından kalkan veya oraya varan uçuşlar nasıl İstanbul Yeni Havalimanı’na göre daha uygun fiyatlıysa yurtdışında da böyle durumlar olabiliyor.

Mesela Paris’te Türkiye’den uçuş yapabileceğiniz 2 tane havalimanı var ve genelde Charlles de Gaulle havalimanına yapılan uçuş fiyatları biraz daha fazla olabiliyor. Ya da buradan kalkışlar içinde geçerli bazen Antalya-Ankara-Adana gibi şehirlerden direk uçuşla çok uyguna uçak biletleri bulabiliyorsunuz.

10) uzun menzillerde aktarmaya önem verin! Direk uçuşlar aktarmalı uçuşlara göre her zaman çok daha pahalı olur. Örneğin Amerika’ya gitmek istiyorsanız Thy’nin direk uçuşu yerine yabancı havayollarının Frankfurt veya Londra aktarmalı uçuşlarını tercih edin.

Bütün maddelerden önemli bir şey var ki söylemeden geçemem; HIZLI OLUN! İlk bulan kapar unutmayın��

Şimdiden iyi uçuşlar.

Exit mobile version